Slangservice är experter på smörjmedel, olja och smörjhantering.

Att regelbundet smörja maskiner och verktyg minskar friktion, behovet av underhåll och säkerställer en bra funktion. Hos Slangservice hittar du flertalet smörjmedel, oljor och annat som kan vara behändigt vid smörjning!

Att välja rätt smörjmedel kan kännas som en svår uppgift! Vad är det egentligen för skillnad på olja och fett? Eller är det kanske bäst att använda smörjpasta?

Oljor har en bra krypförmåga och vätningsförmåga samt leder bort värme bra vilket genererar en bra smörjeffekt vid höga temperaturer. Olja kommer i flera olika varianter, mineral, syntet och delsyntet för att nämna några. Vanligtvis används olja vid smörjning av växlar, kedjor, kompressorer och hydrauliksystem.

Fett har sämre krypförmåga än olja, då konsistensen är tjockare. Alltså stannar fettet kvar och smörjer där det applicerats. Fett kommer i olika basoljor såsom mineral eller syntet och kan även ha olika förtjockningsmedel. Som smörjmedel används fett vanligtvis för ventiler, tätningar, kedjor och växellådor.

Smörjpasta, eller pasta, är uppbyggd på liknande sätt som fett men har likt olja ett bra skydd vid höga temperaturer. Pastan har även ett bra skydd mot rost och angrepp då den har bra vidhäftningsförmåga och kemikaliebeständighet. Smörjningspasta används ofta vid smörjning av gängor och skruvförband, bomförband såsom drivaxlar och kardanaxlar.

Känns det fortfarande svårt? Ingen fara, kom förbi oss på Slangservice i Uppsala eller ring oss på 018-67 70 90.